2012. augusztus 17., péntek

Gombás rakott burgonya

Hozzávalók: 200 dkg burgonya, 3dkg só, 10 dkg zsír, 5 dkg vöröshagyma, 30 dkg gomba, 2 dkg só, 0,2 dkg törött bors,  1 csomó petrezselyemzöldje, 4db tojás, 3 dl tejföl, 2 dkg só.
Krumplit a héjában megfőzzük, míg fő a hagymát finomra vágom és zsírban megfuttatom, majd hozzáadom a szeletelt gombát, fűszerezzük és petrezselyemmel megpároljuk..Ha a krumpli megfőtt és még meleg meghámozom és karikákra vágjuk.A tojássárgákat tejföllel elkeverjük, megsózzuk, majd lazán elvegyítjük benne a keményre vert fehérjét. Azután az egészet, beletesszük.A burgonyát,a gombát, és az egészet sütőben pirosra sütjük.
Sült húsokhoz köretként is tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése